NYÅRSLÖFTEN

Godkväll nobody!

Jag har helt glömt bort att lova några nyårslöften, tyckte det var hög tid att därför skriva ner några & förklara varför. Har sovit dålig (och lite) två nätter i rad nu och känner mig mäktigt deprimerad. I vanlig ordning alltså - precis när det känns som allt kommer att ordna sig & bli bra kraschar man. Visst, jag är otroligt van och vet att det kommer att bli bättre. Men det är varje gång lika svårt att tro att någonting någonsin kommer att bli just det - bra, duligt alltså.'

1. Jag skall bli bättre på att behandla andra bra. Sluta dömma och förlåta.
jag måste sluta ha förutfattade meningar och ge alla en chans, det gör jag inte idag. gör någon någonting som jag tycker är rent av idiotiskt försvinner all min sympati för denne människa, totalt. sådan var jag aldrig förr. tvärtom - det var synd om allt och alla, om dem så varit elak mot mig. folk gör olika, det finns en anledning till allt och det måste jag lära mig acceptera. även om jag inte förstår den! att förlåta och gå vidare har alltid varit en svaghet hos mig. det finns fastnaglat i mig & jag ältarältarältar. en människa dör sakta när den väljer att leva i dåtid. LEV I NUET, TA STUNDEN FÖR VAD DEN ÄR. rycka på axlarna om något retar mig, ta inte ut aggressivitet eller ånger på någon annan/annat. ta vara på mina vänner.

2. Ta hand om mig själv
jag klagar ofta på att jag är missnöjd med det mesta. dåligt självförtroende, ingen kropp jag är nöjd över & lever absolut ingen hållbar vardag. jag måste ha rutin, jag orkar inte med en vardag som bara innebär stress och ånger. se till att träna bestämda dagar exempelvis, lägga extra tid i stallet dem dagar jag inte tränar. äta nyttigt och ofta så jag orkar med dagen. SOVA ORDENTLIGT! ta mig tid till saker, kvalitèstid. det bestraffar sig annars, jag lär få ett bakslag & bli helt socialt handikappad igen om jag inte gör något. sluta röka istället för att må dåligt efter varje cigg & vara rädd för cancer ex. sluta vara rädd.

3. Koncentrera mig på det jag gör, när jag gör det.
det snurrar tusen saker i skallen på mig ständigt, inte konstigt att jag aldrig känner mig engagerad eller inspirerad. när jag väl gör någonting är jag någon annanstans i huvudet. vara närvarande, vara positiv och ta vara på stunden. lära mig njuta. idag är allt stress, för innan jag är klar med första saken är jag redan på tredje i huvudet. jobbigt läge.

4. Låta dessa vara sista nödvändiga nyårslöften
det är lätt att lära, men att leva därefter är faktiskt inte alltid lika lätt. en sak i taget. jag måste hitta tillbaka. man får ingenting gratis här i världen & kanske är det så att jag måste anstränga mig fruktansvärt för att kunna motsvara vad jag var, men det kommer det helt klart vara värd. jag kommer att kunna njuta av livet på ett helt annat sätt.

jag känner att du tänker

Något har blivit galet i bloggen, eller så är det bara min dator. Eller båda?

Det har varit nyår & inledingsvis har det nya året börjat ganska bra. På nyårsafton var jag uppe hos min mamma efter en helt kanon trevlig middag hemma hos Lena. Jag somnade strax efter tolv eftersom jag fruktansvärt trött - som alltid nu för tiden. Istället för att oroa mig inser jag att det är väldigt normalt att efter så långa dagar vara mer eller mindre medvetslös. Det har visat sig att inspiration inte kommer förrän man letar efter den & det har jag varit tvungen till för att orka med dagarna.

För några dagar sedan var jag iväg med Penis och skaffade ett gymkort. Började med att simma konstant en halvtimme morgonen därefter, för att sedan gå vidare till snöskottning (ja, för hand!) och avsluta i stallet. Idag var jag iväg igen, denna gånge simmades det 45min & sedan blev det bastu. Därefter gått med Takira i DJUP SNÖ i 45min. Imorgon skall jag byta ut simningen mot gymmet, åter efter en jävla massa snöskottning & stall. Tar det på eftermiddagen för omväxlingens skull. Kanske kommer jag att trivas med min kropp i slutet av året & få tillbaka det livsviktiga självförtroendet jag hade för något år sedan.

Ekonomin är bara ett totalt kaos, trots detta lyckas jag behålla fokus. Jag blir varje dag mindre rädd för att dö & tror inte att allt som gör ont är livsfarligt för kroppen.  Helfestligt! Kan egentligebn bara hoppas att det håller i sig, att jag orkar hålla huvudet över ytan & inte ge upp halvvägs igen.


men jag hade önskat att du ville vara här & se min framgång
för det är tack vare dig som jag fortfarande står upp

RSS 2.0