Stjärntecken

Jag är ju jungfrun & tycker mycket av det som står i mitt tecken stämmer till fullo.
Visserligen finns det olika förklaringar & jag har aldrig varit ett sånt där
"stjärntecken-freak", men oftast stämmer dem överens med varandra ialla fall.
Och inte minst så stämmer dem många gånger in på mig ganska exakt.

så nu tänkte jag skriva ner några beteckningar över just detta stjärntecken hämtade ifrån lite olika sidor & jag önskar er en trevlig läsning (haha) & ni som räknas som mina vänner kommer nog bara hålla med mer eller mindre.


Bra egenskaper Plikttrogen, klok, noggrann och rationell.
Dåliga egenskaper Orolig, överkritisk, pedantisk och besvärlig.

Jungrun har en djupt rotad sensualitet. Utåt behåller de en cool och lugn fattning, men på insidan gömmer sig stora passionerande känslor. Jungrun är noga med val av partner. I en sexuell relation är de mycket omsorgsfulla och kontrollerande, de kan få sin partner att verkligen känna sig som den mest önskvärda personen i världen. De är perfektionister och hemlighetsfulla av naturen. En sexuell relation med en Jungfru är ingen bädd på roser, oftast taggar.  Stor engagemang måste läggas på att ta fram den djupt begravda passionen, men då det lyckas kommer du bli högsta fokus i Jungfruns liv.

(håller med om att det  är en bädd på taggar ialla fall, stackars den jävel som försöker)
xD
endast det som stämmer överens med mig till 100% lämnar jag kvar i resten av texterna

Jungfrun är arbetsmyran framför andra-flitig, ambitiös, effektiv och hjälpsam.  Som den ödmjuka, tjänstvilliga människa hon är, tar Jungfrun ofta på sig mer arbetsuppgifter än hon egentligen behöver. Hon är en medkännande och omtänksam natur som trivs bäst när hon kan vara till stöd och hjälp för andra. Denna pålitliga karaktär är alltid grundlig, noggrann och systematisk. Jungfrun har ett utpräglat ordnings-och detaljsinne och ställer höga estetiska krav. God stilkänsla samt utmärkt urskillnings-och iakttagelseförmåga är kännetecknande. Baksidan med detta noggranna tecken är ett överdrivet pedanteri och svårigheter med att se till helheten. Man brukar säga att Jungfrun riskerar att "inte se skogen för bara träd". Merkurius är den härskande planeten, vilket ger en analytisk förmåga, men också en något ängslig läggning.. För varje Jungfru är det viktigt att sänka kraven och lära sig konsten att älska sig själv och inse sitt värde. God organisationsförmåga hör till bilden, liksom behov av att strukturera och planera tillvaron. Junfrun är mycket plikttrogen och ansvarskännande men tenderar att bli väl uppbunden vid scheman, rutiner och vardagligheter. Jungfrun är mycket känslig och sårbar för kritik. Trots att hon i regel är både tankemässigt och praktiskt begåvad ängslas denna försynta natur ofta för att inte duga, varför Jungfrun behöver mycket stöd och uppmuntran (inte minst i barndomen) för att komma till sin rätt. Det blyga, avvaktande förhållningssättet kan resultera i att Jungfrun upplevs som en aning kylig och reserverad, men innerst inne är hon känslosam och vänlig. Fysiskt associeras tecknet med tarmarna och matsmältningsorganen. Jungfruns tendens att oroa sig och ängslas kan resultera i problem med magnerverna.


Till min egna sammafattning av positiva sidor
Fruktansvärt omtänksam
Grymt öga för detaljer & extremt lyhörd vad gäller det lilla i det stora
Tänker oftast i två steg, ibland nnu längre.
Älskar att städa & göra rent på alla olika sätt.
Lägger alltid ner min själ i det jag gör & engagerar mig till fullo.

Mina negativa sidor
Jag är en orolig, onödigt nervös & lite osäker individ.
Kritiserar väldigt ofta både mig själv & andra för hårt.
Blir alldeles för lätt rastlös & det kan verka störande gentemot andra.
Tycker onödigt synd om allt & alla.
Letar fel & brister i det som verkar "för bra".
Alldeles för pedantisk, blir aldrig nöjd & kritiserar mig  själv därefter.

Det finns en del som stämmer, svårt att sätta finger på det bara sådär rätt upp & ner. Men mycket stämmer faktiskt riktigt bra och det är roligt att det kan vara så - att ett jävla stjärntecken kan säga så mycket. Utöver är jag väldigt skeptisk till sådant, det gör varken av eller till liksom.

Vårkänslor?

Vissa dagar känns det som sommaren är precis runt hörnet
andra dagar är det för fan snöoväder & full jävla storm typ.


Jag uppdaterar inte riktigt som jag skall känner jag, men nu skall jag försöka göra ett tappert försök igen. Det händer väldigt mycket i stort sett hela tiden faktiskt, det känns som allting drar ihop sig  till en stor förändring igen. Min kropp är beroende av dem på ett eller annat sätt. I söndags var jag med Lena & humle & dumle för att hämta en bil långt ner i landet. Vi åkte ner på förmiddagen och var inte hemma förrän sent på kvällen, men det var det värt (det var lena värd främst). Grabbarna har nog tröttnat lite på oss efter denna åktur och om inte annat hört mig säga några ord mer än vanligt ialla fall. Fast när dem spelade upp en björn rosenströmslåt och vi i baksätet började sjunga med - högt och tydligt och för varje gång vi ökade, så ökade även volymen på stereon ... då hade dem nog blivit trött på oss.

Sen känns det som att det börjar ordna sig vad gäller arbetsförmedling och jobb. Det blir väl att jag får jobb eftersom hon som sitter på kontoret verkar gilla mig en hel del. Min tur kommer, precis som den gör för folk som förtjänar den. Och den kommer oftast när man minst anar det :) Nu är det väl min tur att få ordning på mitt liv tror jag. Missade det mötet och det är tyvärr bara en gång i månaden, så i April blir jag kallad och måste prioritera det högt. Jag fortsätter att söka jobb, främst sommar jobb, som jag brukar ändå. Jippie, jag tror att det här kommer att lösa sig på ett eller annat sätt. Nu är det min tur! xD Folk går igenom svåra tider, men jag tror att så länge man håller masken & tar sig igenom stormen så väntar det alltid en belöning vid slutet. Yesyes, det  är en inställning som alltid stämt i mitt liv ialla fall & jag har upplevt det flera gånger. Vill du bara något tillräckligt mycket så blir det så, förr eller senare. Det viktigaste är bara att aldrig sluta tro & ge upp, det är det som sänker alla & i så fall hindrar dig. Och oftast händer som händer av en anledning, antingen som du skall ta lärdom av eller får ut någonting ännu bättre av. För tänk efter, vad har dina nedgångar egentligen lett till i längden? Det är inte själva händelsen som är viktig, utan snarare utveckligen efter det som hände. Och istället för att gräva ner sig kan man ju suga ur allt positivt ur det hela, utnyttja situationen till din fördel. Vänd på det - tro mig, det funkar.

Nä, mina vänner. Det är alldeles för vackert för att sitta inne.
Underbart väder på utsidan & jag känner att jag börjar komma tillbaka till mig själv
och det kryper myror i benen
. Så nu promenerar jag till stallet  & försöker dra nytta
av den fina solen ialla fall. Det kan ju vara en början på .... vad vet jag ;-) Jag älskar det!

Helen vs Lenas bil. xD

Efter denna helgen förstår jag innebörden av träningsvärk

I fredags gjorde jag lite av varje faktiskt, mest här hemma. Fick organiserat bland papper, i garderoben & städat undan lite. På lördagen var jag uppe i ganska bra tid också! Käkade en stadig frukost & åkte med Lena till stallet. Jag tror inte jag satt ner direkt på hela dagen, tog en cigg då och då och det var väl egentligen den enda rast jag hade. Stackars min rygg, eller stackars hela min kropp snarare!

Började med att mocka för Mulle, diskade & fyllde på vattenhinkarna och la in en ny torvbal. Sedan började jag ta mig an bilarna alltså! Och så här i efterhand, jag älskar att göra sånt - men fyfan vilket negergöra. Haha! Jag började med att städa bilen. Det låg en massa tomma flaskor & burkar som jag sorterade, för att kunna slänga skräpet och ta ut det som skulle behållas också. Drog ut golvmattorna innan jag satte igång att dammsuga den (vilket tog ca en timme). Eftersom varmvatten bara är en önskan i stallet fick jag ställa mig och koka vatten för att torka ur inredning & allt annat. Medans det "torkade till" tvättade jag golvmattorna med tvål och skurade dem rena. Tiden gick fort och jag var ändå inte alls lika petig som jag ville vara! Sedan gick jag på bilen med vinylglans, på allting i stort sett. Haha! Det är ett jävla pillande och polerande för att få allting så snyggt som möjligt och kan ju säga att det tog sin lilla tid. Men i det stora hela, fyfan vad snyggt det blev och snacka om att jag blev nöjd! Det löner sig att vara pedantisk och noga med grunden när slutresultatet blir grymt! Sedan dammsugade jag ur bilen igen, innan jag slänge in golvmattorna igen och tittade på mitt  konstverk. Ibland är jag riktigt jävla duktig har jag kommit på! :-)

Idag har det väl inte hänt världsmycket. Varit rätt trött & sen har jag haft grymt  ont i min mage faktiskt, har ingen aning om varför. Har varit & hälsat på min bror, Tony i deras "nya" lägenhet. Det var nog ena på tiden, har inte träffat dem två på flera månander & Tindra (deras dotter) växer ju för fan som ogräs. Kom hem sent, fast det var det  värt. Nu har jag iofs viktigare saker att göra än att sitta här, så jag får dra mig iväg. Fast jag hade helst av allt velat lägga mig i sängen & dra täcket över huvudet faktiskt. Segt! Mina ben säger jag ju bara ....

RSS 2.0